Kom i gang – 10 lette

  1. Inviter din nabo ind på terrassen og udveksl gode tips til,  hvordan I allerede med simple greb formindsker belastningen på vores klode.
  2. Overvej om du ikke kan bruge en elcykel der kan køre 45 km i timen til/fra arbejde? Ja – det er faktisk lovligt nu og der er penge og CO2 at spare.
  3. Skift til et grønt elselskab i dag, det er hurtigt og ikke meget dyrere end den el, du allerede køber i dag. Så sikrer du dig, at du hver dag sætter et mindre CO2 aftryk, uden at røre en finger.
  4. Hvis du ikke allerede har isoleret dit hus, så er det lige nu du skal i gang. Uisolerede bygninger er stadig en af de helt store syndere i vores energiforbrug. Og så kan det betale sig!
  5. Lad være med at slå hele din græsplæne! – Ja, du kan øge biodiversiteten ved fx at lade være med at slå halvdelen af græsplænen og evt. fjerne lidt af græsset og drysse vilde blomsterfrø. Så halverer du den tid og energi, du bruger på at slå græsplænen og kan  nyde sommeren i stedet.
  6. Hvis du ikke kan undvære dit hakkede øksekød, så bland det op 50/50 med plantefars og hakkede gulerødder. Det smager skide godt!
  7. Hvis du absolut skal ud at flyve, så vælg direkte fly, da det sviner mindre. Måske koster det en smule mere, til gengæld mere behageligt og du mindsker risikoen for, at du mister din bagage.
  8. Tænk på om du har brug for de varer, der skal transporteres på tværs af jorden…der er masser af gode lokale varer.
  9. I dag er vaskepulver fuld af enzymer, som gør tøjet rent ved selv 30 grader…herligt så kan du spare lidt penge og strøm her.
  10. Lad din pensionspenge gøre arbejdet for dig. Sæt dine penge i en af de grønne pensionsordninger, som langt de fleste pensionsselskaber har i dag.